Gouvernement du Canada
Skip all menus (access key: 2)Skip first menu (access key: 1)
English Contactez-nous Aide Site du Canada
Accueil À propos de CanadaEuropa Plan du Site Recherche
Dernière mise à jour Haut-commissariats, Ambassades, Consulats
Norway

À propos du Canada
Venir au Canada
Le commerce avec le Canada
Étudier au Canada
La culture au Canada
Assistance aux Canadiens
Nouvelles du Canada
Quoi de neuf
Norway
 
Canada@ons 2006

Accueil Un cadeau sucré du Canada à la Norvège Det Lønner seg

Det Lønner seg

 

Canadas søte folkegave til Norge

Det kanadiske folk har gitt Norge 7400 bokser med lønnesirup til det norske folk som takk for at den norske sportssjefen Bjørnar Håkensmoen hjalp den kanadiske skiløperen Sara Renner under OL i Torino.  Canadas ambassade i Norge sammen med Hurtigruten, Chess Communications og Kreftforeningen deler i uken 22.-28. mai ut lønnesirupen ved hjelp av MS NordNorge. 

Vi besøker Bergen, Ålesund, Trondheim, Bodø, Tromsø, Honningsvåg og Kirkenes.   Vi vil gjerne at så mange som mulig skal få smake av denne unike folkegaven og inviterer til pannekaker med lønnesirup . 

Her er timeplan for de forskjellige byene - alle arrangement på på hurtigrutekaia:

DatoStedTidspunkt 
mandag 22. maiBergen16:00 - 18:00
tirsdag 23. maiÅlesund 16:00 - 18:00 
onsdag 24. maiTrondheim09:00 - 11:00 
torsdag 25. maiBodø 13:00 - 14:30
fredag 26. maiTromsø 15:00 - 17:00
lørdag 27. maiHonningsvåg13:00 - 15:00
søndag 28. maiKirkenes11:00 - 12:30

Alle som møter får en boks  (1/2 l)  med lønnesirup og en brosjyre om prosjektet med oppskrifter.

Prosjektet handler om god sportsånd, vennskap og giverglede.  Bli med å ta del i dette og få en søt takk i tillegg ... 

Historien bak:

Under kvinnenes sprintstafett i vinter-OL i Torino, var en av de kanadiske løperne, Sara Renner, så uheldig at hun brakk den ene skistaven. Norges landslagstrener Bjørnar Håkensmoen ga henne raskt en ny skistav, og hun og det kanadiske laget gikk videre til å vinne sølvmedaljen.

Håkensmoen fortalte til avisene at han bare reagerte slik enhver god sportsmann burde, og sa at ifølge norske retningslinjer skal man gi skistaver eller ski i slike situasjoner. Denne historien gjorde et sterkt inntrykk på mange kanadiere, ettersom den er et så vakkert eksempel på sportslighet og olympisk ånd.

En gruppe kanadiere kom derfor på en unik måte å takke Bjørnar Håkensmoen og Norge på - nemlig med Canadas nasjonalsøtsak, lønnesirup! Med god hjelp fra det kanadiske selskapet Bell World/Espace Bell og Independent Communications Dealers Association of Canada Inc. kjøpte folk fra hele Canada bokser med lønnesirup og festet personlige beskjeder med takk og beundring på boksene. Sju tusen fire hundre bokser ble kjøpt og sendt til Norge, og Canadas ambassade i Norge har fått det ærefulle oppdraget å være med på distribuere dem til det norske folk.

Canadas ambassadør til Norge, Jillian Stirk, overrakte 5. april en gave på 7 400 bokser med lønnesirup fra det canadiske folk til Bjørnar Håkensmoen.

"Denne gaven fra det canadiske folk er et uttrykk for hvor mye de satt pris på den uselviske handlingen av Håkensmoen. Canadas ambassade er beæret over å være med på et slikt prosjekt, som viser så tydelig - og som vil forsterke - båndene mellom folkene i våre to land. Kanadiere og nordmenn anses som humanitære og sjenerøse folkeslag - denne historien er med på å forsterke denne oppfatningen".     

I tillegg til innsamlingen i Canada fikk Håkensmoen mer enn 600 brev, tegninger og meldinger mange av disse fra barn og unge som ble inspirert av hans handling.   

Lønnesirupen ble overrakt til Håkensmoen, som igjen overrakte den til Chess Communications i Norge, i bytte mot en donasjon på 150 000 kroner til Kreftforeningen. Canadas ambassade, Håkensmoen, og Chess Communications vil distribuere lønnesirupen i hele Norge til det norske folk, med hjelp og deltakelse fra Hurtigruten.


À propos du Canada | Venir au Canada |  Le commerce avec le Canada  | Étudier au Canada |  La culture au Canada | Assistance aux Canadiens | Nouvelles du Canada | Quoi de neuf

Dernière mise à jour :
2006-05-18
Haut de page
Haut de page
Avis importants