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c. Q-3QUEEN’S PRINTER’S

The
Queen’s Printer’s

Act

being

Chapter Q-3 of The Revised Statutes of Saskatchewan, 1978
(effective February 26, 1979) as amended by The Revised Statutes
of Saskatchewan, 1978 (Supplement), c.58, and the Statutes of
Saskatchewan, 1979-80, c.93; 1986-87-88, c.57; 1989-90, c.21;
1991, c.T-1.1; 1992, c.35; and 2004, c.10.

NOTE:
This consolidation is not official. Amendments have been
incorporated for convenience of reference and the original statutes
and regulations should be consulted for all purposes of interpretation
and application of the law. In order to preserve the integrity of the
original statutes and regulations, errors that may have appeared are
reproduced in this consolidation.
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CHAPTER Q-3

An Act respecting the Office of the Queen’s Printer

Short title
1 This Act may be cited as The Queen’s Printer’s Act.

Interpretation
2 In this Act:

(a) “department” means a department as defined in The Government
Organization Act;

(b) “minister” means the member of the Executive Council to whom for the
time being the administration of this Act is assigned;

(c) “public agency” means a department, agency, board, commission,
bureau, office or other branch of the public service of Saskatchewan and
includes any Crown corporation or institution that the minister may designate
as a public agency for the purposes of this Act.

1979-80, c.93, s.3; 1986-87-88, c.57, s.5.

Queen’s Printer
2.1 The Lieutenant Governor in Council may appoint an officer or employee of a
department or a corporation which is an agent of Her Majesty in Right of
Saskatchewan as an official to be called the Queen’s Printer.

1986-87-88, c.57, s.5.

Publication of The Saskatchewan Gazette
3 The Lieutenant Governor in Council may authorize the publication not less
than twice in each month of an official gazette, to be styled The Saskatchewan
Gazette, for the publication of proclamations, official and other notices and of all
matters whatever from time to time required to be published therein.

R.S.S. 1978, c.Q-3, s.3.

Publication required
4 The Queen’s Printer shall print and publish or cause to be printed and
published the Statutes of Saskatchewan, the Gazette and any documents or
announcements that the Lieutenant Governor in Council may require.

1979-80, c.93, s.4.
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Advertisements, etc., published in Gazette
5 All advertisements, notices, publications or documents whatever relating to
any matter within the control of the Legislature of Saskatchewan and that by any
law in force in Saskatchewan are required to be published by the Government of
Saskatchewan or by a department thereof or by any officer, person or party
whomsoever shall, unless some other mode of publication is prescribed by law, be
published in the Gazette.

R.S.S. 1978, c.Q-3, s.5.

Publication and distribution of Gazette
6 The Lieutenant Governor in Council shall prescribe the conditions of the
publication of the Gazette and shall designate the public bodies, officers and
persons to whom it is to be sent.

1979-80, c.93, s.5.

Tariff of charges
7(1) The minister may make regulations:

(a) prescribing a tariff of charges for publishing notices, advertisements and
documents in the Gazette;

(b) prescribing the subscription price for the Gazette;

(c) designating categories of persons, partnerships or associations who do an
act or thing, a notice of which is required by an Act to be published in the
Gazette, and who are required to pay the tariff of charges for publishing that
notice in the Gazette.

(2) Notwithstanding any other Act or law, where a person, partnership or
association does an act or thing, a notice of which is required by an Act to be
published in the Gazette, and that person, partnership or association is one of a
category of persons, partnerships or associations designated by the minister
pursuant to subsection (1), that person, partnership or association shall pay the
tariff of charges prescribed in the regulations made pursuant to that subsection.

(3) Unless the Lieutenant Governor in Council orders otherwise, the Queen’s
Printer is not required to publish a notice, advertisement or document in the
Gazette unless the proper tariff of charges prescribed in the regulations has been
paid.

(4) All amounts received pursuant to this section are to be paid to the Minister of
Finance and credited to the Queen’s Printer Revolving Fund.

1992, c.35, s.2.

Publication of sheriffs’ advertisement, etc.
8(1) All sheriffs’ advertisements and official advertisements shall be published in
such newspapers as the Lieutenant Governor in Council may direct, but this
enactment shall not be construed as authorizing the transfer from the Gazette to a
newspaper of advertisements that are required by law to be published in the
Gazette.
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(2) Subsection (1) does not apply to advertising the whole cost of which is payable
by municipalities.

R.S.S. 1978, c.Q-3, s.8.

Clerk of the Assembly to furnish Queen’s Printer with copies of Acts, etc.
9(1) The Clerk of the Legislative Assembly shall furnish the Queen’s Printer with
a true copy of each Act of the Legislature as soon as practicable after it has received
assent or, if a bill is reserved, as soon as the assent thereto has been signified in
accordance with The British North America Act, 1867.

(2) The Clerk of the Legislative Assembly shall, as soon as practicable after the
close of a session of the Legislature, furnish the Queen’s Printer with the necessary
manuscript to enable him to publish the journals of the session and the sessional
papers.

R.S.S. 1978, c.Q-3, s.9.

Revolving fund
9.1(1) The revolving fund called the Queen’s Printer Revolving Fund is established
and the minister shall administer the revolving fund.

(2) The minister may use the revolving fund:

(a) to print, publish and distribute government publications; and

(b) to maintain an inventory of government publications for the purposes of
distribution.

(3) Subject to subsection (10), the Minister of Finance shall pay out of the general
revenue fund on behalf of the revolving fund any sum of money the minister may
require:

(a) to print, publish and distribute government publications; and

(b) to pay for labour, supervisory and administrative costs associated with:

(i) printing, publishing and distributing government publications; and

(ii) administration of the revolving fund.

(4) The minister shall pay to the general revenue fund all or any part of any
surplus in the revolving fund that Treasury Board may direct.

(5) Where the minister provides goods or services through the revolving fund, the
minister may charge a fee to recover amounts incurred by the revolving fund to
provide those goods or services.

(6) Where the minister charges a fee pursuant to subsection (5), the minister
shall include any additional amounts that Treasury Board may direct.

(7) Subject to any terms and conditions that Treasury Board may impose, the
minister may sell, rent, lease or otherwise dispose of property and assets acquired
by the minister through the revolving fund.

(8) Subject to subsection (9), all amounts received pursuant to this section are to
be paid to the Minister of Finance and credited to the revolving fund.
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(9) Any amounts received pursuant to subsection (6) are to be paid to the Minister
of Finance and credited to the general revenue fund.

(10) The sum of:

(a) all liabilities due to the Minister of Finance from the revolving fund on
the day this section comes into force; and

(b) any payments made by the Minister of Finance on behalf of the revolving
fund;

less any amounts credited to the revolving fund is not to exceed an amount that
may be set by order of the Lieutenant Governor in Council.

(11) In each fiscal year, the department, in accordance with The Tabling of
Documents Act, 1991, shall prepare and submit to the minister a financial
statement showing the business of the revolving fund for the preceding fiscal year.

(12) The financial statement mentioned in subsection (11) is to be in the form
required by Treasury Board.

(13) In accordance with The Tabling of Documents Act, 1991, the minister shall
lay before the Assembly each financial statement received by the minister
pursuant to subsection (11).

(14) In this section, “department” means the department over which the
minister presides.

1989-90, c.21, s.2; 1991, c.T-1.1, s.40; 2004,
c.10, s.17.

10 to 20 Repealed. 1979-80, c.93, s.6.


